Wie zijn wij?

De Klinkers is een gezellige club mensen die veel plezier hebben in het maken van lekkere, vlotte, originele, moderne, oude,
knallende en gezellige muziek.

Oprichting

Blaaskapel De Klinkers is opgericht op 24 april 1997 door tien muzikale, enthousiaste mensen.De boerenkapel is sindsdien uitgebreid naar 16 personen waarvan 1 vrouw.Na de oprichting van De Klinkers was er weer een volwaardige kapel geboren in Delft. 

Repertoire

De muziek die De Klinkers speelt is zeer variërend. Van aprésski hits tot mars en van foxtrot tot samba.De klinkers spelen zeer bekende, gezellige nummers waar vaak op gedanst wordt.https://www.youtube.com/watch?v=t7uO1llk70Y

Optredens

De Klinkers verzorgen allerlei optredens in binnen en buitenland. Zoals bruiloften, partijen, braderieën, avondvierdaagse, sinterklaas/kerst, carnavals-avonden, optochten en kapellenfestivals. Met carnaval zijn De Klinkers actief bij verschillende carnavalsverenigingen in en om Delft. Ook zijn zij dan te vinden op de jaarlijkse Kakafonie op de markt in Delft, waar alle boerenkapellen van Delft samen komen om gezamelijk wat nummers te spelen.